• Home
  • Trupiarnia.pl - Profesjonalna Siec serwerow CS 1.6 Steam/NonSteam - Serwery CS 1.6
  • Off-Topic
  • GSM
  • Android vs Smartphone
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
Ankieta: Android czy Smartphone
Ankieta jest zamknięta.
Android 86.67% 13 86.67%
Smartphone 13.33% 2 13.33%
Razem 15 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Strony (2): 1 2 Dalej »
Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa | Tryb normalny
Android vs Smartphone
Autor Wiadomość
skkk123 Offline
Opiekun Serwera [SoccerJam]
Zbanowany

Liczba postów: 208

Ilosc piw: 68

Punkty: 277.95
Android vs Smartphone
Nie wiem który telefon wybrać czy telefon z Androidem czy też Smartphone (czyt. Sratfona).
Glosować i jak możecie to pod tym tematem piszcie uzasadnienie. PIWKA!
Signature
[Obrazek: skkksygna.png]

[Obrazek: 157yvtf.gif]

Contact with me:
STEAM: skkk555
GG: 37237491
19-08-2011 19:45 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Piwko od
FireMan Offline
Czas na zmiany.
Zbanowany

Liczba postów: 2,009

Ilosc piw: 1860

Punkty: 3,089.85
RE: Android vs Smartphone
Polecam ci androida i tu masz kilka wad i zalet

Kod:
Zaletami androida są personalizacja systemu, przenośny Hotspot, współpraca z producentami, obsługa technologii flash, open source.

Personalizacja systemu – google zauważyło że telefon zawsze nosimy przy sobie i powinien być maksymalnie dostosowany do potrzeb każdego użytkownika systemu android.

Android udostępnia między innymi możliwość przesuwania ekranu, przemieszczanie ikon, również jest możliwość wyłączenia funkcji takich jak synchronizacji.

Przenośny  Hotspot  – Dzięki tej usłudze mamy możliwość na połączenie się z innymi urządzeniami multimedialnym np. z komputerami, Laptopami czy innymi telefonami komórkowymi dzięki np. Wifi.

Współpraca z Producentami – system Android  OS jest w wykorzystywany u wielu producentów smartfonów  jak i tabletów, system android pojawia się również w innych urządzeniach jak komputery pokładowe w samochodach, e-czytniki, przenośne konsole, monitoringi stanu zdrowia, licznik rowerowy, Mikrofalówki, stoper, elektroniczny długopis.

Obsługa flash –  w androidzie jest możliwa obsługa flash od wersji androida 2.2, który niesamowicie dobrze się sprawuję przy oglądaniu filmików wideo we flash playerach. Wsparcie ma również u innych formatów multimedialnych.

Open source- Dzięki open source produkt google android OS możemy znaleźć w wielu urządzeniach między innymi tych co opisywałem wcześniej, Dzięki temu że google udostępniło google w formie open source producenci i programiści mogą korzystać z kodu źródłowego dzięki czemu android market już niedługo prześcignie apple app store. Dzięki temu że google skorzystało z jądra linuxa zdobyło uznanie i stał się najczęściej używanym systemem w smartfonach

No i nadszedł czas na wady. Jakie wady posiada android :Fragmentacja systemu i chaotyczny android market

Fragmentacja systemu – niestety producenci zamiast przerabiać wygląd interfejsu wstawiają stary androida żeby mieć mniej pracy przez co niektóre aplikacje z android market nie chcą współgrać z telefonem.

Chaotyczny android market – sklep z aplikacjami niestety nie jest doskonały ma wiele braków, market staję się coraz większy ale przez brak starań google robi się z niego coraz większy śmietnik dodatkowo google pozwala każdemu dodawać aplikacje do marketu bez sprawdzania zawartości przez co jest duże prawdopodobieństwo że możemy w każdej chwili pobrać jakiegoś wirusa.
Signature
[Obrazek: FireMan_2012_02_1.gif]
[Obrazek: fireman_u.gif]
19-08-2011 20:07 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Piwko od skkk123, VertoL
Karam Botuff Offline
User
User

Liczba postów: 14
Reputacja: 0

Ilosc piw: 5

Punkty: 33.80
o ile mi wiadomo to smartfon to nazwa telefonu z systemem operacyjnym:x więc jak możesz wybierać między androidem, a smartfonem. doedukuj się trochęSmile ale wracając do tematu. w smartfonach wyróżniamy różne rodzaje systemów i właśnie android jest jednym z nich. poza nim wystepują też windows mobile, bada (nie wiem czy tak to się pisze. ten system występuje w samsungach) oraz symbian ( jest to produkt nokii) Smile to chyba wszystkie, ale specem w tej materii nie jestem więc głowy nie dam. w każdym razie te są najpopularniejsze.
teraz parę słów na temat samego androida o którym na różnych forach jest pełno. jest to system chyba najbardziej rozwojowy ze wszystkich, ale i najbardziej wymagający od urzytkownika. ja mam SE x10 mini pro i zanim w pełni zacząłem korzystać z jej możliwości upłynęło troche czasu. jest tak dlatego, że android bazuje trochę na linuksie przez co daje praktycznie nieograniczone możliwości ambitnym użytkownikom poprzez pisanie własnych programów. Tak więc każdy program który masz w telefonie po wyjęciu go z pudełka, możesz zastąpić innym który bardziej przypada ci do gustu. od launchera, poprzez klienta sms,kontaktów, a na menadżerach plików kończąc. jeżeli natomiast nie masz ochoty na specjalną "zabawę" z telefonem, częste uaktualnienia programów to polecam inny system. nie mówie, że nie da się korzystać z Androida w wesji stockowej Smile da się, ale to tak jakby kupić super kompa i grać w pasjansaTongue nigdy do konca nie wykorzystasz tego telefonu.
Jako alternatywę polecałbym nokię z symbianem. bardzo przemyślana i nie wymaga od urzytkownika tyle uwagi i wszystko co potrzeba ma od razu zainstalowaneSmile
poza tym na koniec chciałbym dodać, że Smartfon (smartphone) – przenośne urządzenie telefoniczne integrujące w sobie funkcje telefonu komórkowego i komputera kieszonkowego (PDA - Personal Digital Assistant). więc wymaga od Ciebie posiadania wykupionego pakietu internetowego (przynajmniej Android) ;)
mam nadzieje, że w skrócie udało mi się coś tobie wyjaśnić, chociaż to i tak jest nic, ale masz już przynajmniej jakieś podstawy. Ja wybrałem Androida i nie żałuje, ale troche czasu przy nim spędziłem ;)
20-08-2011 16:30 PM
Piwko od skkk123
skkk123 Offline
Opiekun Serwera [SoccerJam]
Zbanowany

Liczba postów: 208

Ilosc piw: 68

Punkty: 277.95
Ale mi chodzi dokładnie o to czy brać Smartphone z Androidem czy zwykły.
Signature
[Obrazek: skkksygna.png]

[Obrazek: 157yvtf.gif]

Contact with me:
STEAM: skkk555
GG: 37237491
21-08-2011 12:53 PM
Piwko od
motherlorde Offline
User
User

Liczba postów: 52

Ilosc piw: 3

Punkty: 79.40
Android moim zdaniem będzie lepszy, ma więcej bajerów itp

Pomogłem?? Daj piwko ;d
25-08-2011 22:11 PM
Piwko od
Nestea Online
Admin DR & Jail
Admin [DR]

Liczba postów: 573
Reputacja: 24

Ilosc piw: 223

Punkty: 1,235.50
Android vs Smartfon?! WTF?! Android jest w Smartfonach.
Smartfon - Telefon komórkowy z bajerami jak w kompie.

Mogłeś zrobić np. Android vs Symbian vs IOS vs Producenci (Ci co robią własne Systemy Operacyjne dla Tel.)
Osobiście za Androidem jestem.
Signature Goście nie mogą przeglądać linków. Zarejestruj się !

[Obrazek: sygnanesteabypr0siak.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-09-2011 14:31 PM przez Nestea.)
22-09-2011 14:30 PM
Piwko od
Winters Offline
Major
Zbanowany

Liczba postów: 89

Ilosc piw: 38

Punkty: 248.25
No a ja Ci polecam IOS'a jako użytkownik iPhone'a ;)
Signature We’re paratroopers Lieutenant, we’re supposed to be surrounded.
23-09-2011 10:57 AM
Piwko od
voy3k Offline
User
User

Liczba postów: 6

Ilosc piw: 1

Punkty: 16.70
Wiem, minęło trochę czasu od ostatniego posta, ale wypowiem się.
Jeśli kupisz telefon z androidem zakochasz się w nim, ma tyle możliwości, że idzie paść z wrażenia Smile. Sam kupiłem taki telefon w lutym, nie zamieniłbym już androida na żaden inny system, odkąd moi znajomi zobaczyli jaki to fajny system, sami kupują telefony z tym systemem.
POOOLLLEECAM ANDRODIA!
08-11-2011 18:18 PM
Piwko od
Mihaueek Offline
Zwykły szary user ;)
Multi Admin

Liczba postów: 213
Reputacja: 4

Ilosc piw: 103

Punkty: 505.40
Ja również mam androida i jestem bardzo zadowolony, tak jak kolega wyżej napisał telefonik z androidem ma dużo możliwości, darmowy Android Market, i wiele innych.
Polecam.
Signature
[Obrazek: 2u930br.jpg]

Trupiarnia <3
11-11-2011 10:26 AM
Piwko od
Ciastk0 Offline
Oh derp!
User

Liczba postów: 178
Reputacja: 8

Ilosc piw: 46

Punkty: 864.40
Najlepszy jest iOS ale po zdjęciu blokady. Mam Xperie Arc i jestem bardzo zadowolony z telefonu i systemu.
11-11-2011 13:17 PM
Piwko od
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (2): 1 2 Dalej »
Wątek zamknięty 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek

Kontakt | Forum sieci serwerow Trupiarnia | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Polskie tłumaczenie © 2007-2012 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Copyright @ 2010-2011 Trupiarnia.pl